Kúpele Lúčky

luckyKúpele Lúčky sa nachádzajú na rozhraní Oravy a Liptova, otvorenej doline pod úbočím Choča, v nadmorskej výške 621 m, vo vzdialenosti 14 km na severovýchod od Ružomberka.

V kúpeľoch Lúčky patrí kúpeľná liečba medzi najefektívnejšie liečebné metódy. Podstata všetkých balneologických metód je v nešpecifickom, všeobecnom účinku, ktorý ovplyvňuje celkový stav klienta a zohráva kladnú úlohu pri procese uzdravenia najmä preladením vegetatívnych funkcií organizmu.

Minerálne termálne vody v kúpeľoch Lúčky sú klasifikované ako prírodné, liečivé, slabo mineralizované, síranovo-hydrouhličitanové, vápenato-horečnaté, uhličité vody, hypotonické, vlažné. Termálna minerálna voda kúpeľného prameňa Valentína má teplotu 32 °C, v prirodzenej forme je používaná v bazéne.
Pobyty v kúpeľoch môžu absolvovať aj rodinní príslušníci – ponúkame rekondičné pobyty, hotelové služby (ubytovanie, stravovanie) s možnosťou dokúpenia procedúr.

Kúpele Lúčky sú zamerané hlavne na tieto indikácie…
Kúpele v Lúčkach majú dlhoročnú tradíciu v liečbe gynekologických ochorení.
stavy po gynekologických operáciách
primárna, sekundárna sterilita a infertilita
komplikácie po interrupcii
chronické zápaly vnútorných rodidiel
poruchy vývoja maternice
klimakterický syndróm
poruchy ovariálnej funkcie
stavy po appendektómiách do 21 r. veku života
stavy po brušných operáciách vo vzťahu ku malej panve
Od roku 2005 je rozšírená kúpeľná liečba o ochorenia pohybového ústrojenstva

Lúčky – kúpeľné hotely

  • Ubytovňa Depandance Adam, Cyril, Maja***
  • Liečebný dom Choč***
  • Ubytovňa Dependance Liptov***

Lúčky – kúpeľné pobyty

  • Kúpeľný liečebný pobyt
  • Liečebno-preventívny pobyt
  • Predĺžený víkendový pobyt
  • Špecializovaný liečebný pobyt
  • Víkendový pobyt
  • Seniorský pobyt

Zaujímavosti v okolí

Vďaka polohe kúpeľov Lúčky je tu veľa príležitostí na vychádzky do nádhernej horskej prírody i na rekreačnú turistiku. V blízkosti sa nachádza aj vodná nádrž Liptovská Mara alebo Oravská priehrada a Oravský zámok.
Pre záujemcov nie je ďaleko ani Demänovská jaskyňa Slobody, Demänovská ľadová jaskyňa, Važecká jaskyňa alebo končiare v Nízkych Tatrách.
V blízkom okolí kúpeľov sa nachádzajú mestá Ružomberok, Liptovský Mikuláš alebo Liptovský Hrádok.

1 komentár k “Kúpele Lúčky”

  1. V kúpeľoch Lúčky som absolvovala 3-týždňový liečebný pobyt v auguste t.r. Konkrétne som bola ubytovaná v ˙˙˙hoteli Choč.Na pobyt so mnou prišiel manžel a syn ako samoplatcovia/oni dvaja tam so mnou strávili 2 týždne/. Ubytovanie v priestore nad terasou bolo veľmi úbohé, čo som však zistila až po odchode manžela so synom, pretože nikam inam som sa dovtedy nemala možnosť pozrieť. Po ich odchode ma pozvala známa na návštevu k nej. Bola ubytovaná v Liptove. Už samotné chodby ponúkali viac, nehovoriac o izbe.Krásny nábytok, koberce,plazm.TV, pekná kúpeľňa, dokonca tek.mydlo. V Choči môj manžel a 7roč. syn za 2-týždňový pobyt zaplatili asi 1100 €.Za tie isté peniaze bolo ubytovanie aj v Liptove, avšak nám ho neponúkli. Myslím si, že dá sa prežiť 3 týždne aj v skromných podmienkach, ale pre samoplatcov, ako bol môj manžel,mohli ponúknuť trošku komfortnejšie bývanie. V Choči TV uhlopr.asi 35cm, prach, množstvo ôs,na chodbách chýbajúce žiarovky, prípadné myšky z terasy/mali sme na izbe za skriňou lepidlo na myši/… Jednoducho: za strašne veľa peňazí málo komfortu a spokojnosti! A navyše:v Choči potrebujú vymeniť kuchára, lebo niekedy sa naozaj nedá vybrať ani z 5 druhov jedál, volila som balíček.Vedela som, že nebudem hladná.

Nie je možné pridávať komentáre.