Luhačovice – kúpeľná sezóna 2016

Tohtoročná kúpeľná sezóna v Kúpeľoch Luhačovice začne trojdňovom pásmom programov v piatok až nedeľu 6. – 8. mája.

Cez víkend 6. – 8. mája budú posvätené minerálne pramene. Trojdňový program ponúkne celý rad programov, ktoré dajú hosťom nahliadnuť do histórie kúpeľov, nebudú chýbať dobové kostýmy, historické automobily či velocipéd a kolonádne koncerty.
V nedeľu po slávnostnej svätej omši vyjde krojovaný sprievod s kňazom k jednotlivým prameňom, ktoré budú následne posvätené. Trasa povedie ako obvykle od prameňa svätého Jozefa cez Ottovka až ku kaplnke svätej Alžbety. Po celé dopoludnie ožije kúpeľný park vystúpeniami folklórnych súborov u prameňov, ktoré sa predstaví v hlavnom popoludňajšom programov na Kúpeľnom námestí.

Pri začatí sezóny kúpele Luhačovice očakávajú tradične vysokú účasť kúpeľných hostí, stoviek návštevníkov z okolia a aj slovenských návštevníkov, ktorí to sem nemajú ďaleko.

Program

Na sobotu je pripravený rôznorodý a zábavný program pre deti i dospelých v parku a na Kúpeľnom námestí. Nebude chýbať ani priamy prenos rozhlasového programu Tobogan a jarmok ľudových remesiel.

Posvätenie prameňov sa uskutoční v nedeľu dopoludnia, hneď po slávnostnej svätej omši v kostole svätej Rodiny. Trasa povedie od prameňa svätého Jozefa cez Ottovka až ku kaplnke svätej Alžbety. Po celé dopoludnie ožije kúpeľný park vystúpeniami folklórnych súborov u prameňov, ktoré sa následne predstavia v hlavnom popoludňajšom programe o 15.00 hod.na Kúpeľnom námestí.

Programy sú voľne prístupné verejnosti.

6. mája

15: 00 Lázeňské námestie – Koncert skupiny Noet a zboru Do pohody
19: 30 Městský dom kulruty Elektra – Recitál Lucie Bílej za klavírneho doprovodu Petra Maláska

7. mája

09: 30 Lázeňské námestie – Afrika okolo nás (hudobná dielňa s africkou hudbou v kombinácii hrania, tanec, počúvanie)
10: 00 Lázeňské námestie – Secesný fotoateliér Calma
11: 00 Společenský dom – Tobogan s prekvapením
13: 30 Lázeňské námestie – Vlkoryb (pouličné divadlo Niri Sawa)
14: 00 Lázeňské námestie – Prehliadka historických vozidiel a bicyklov
14: 30 Lázeňské námestie – Gansterka (pouličné divadlo Long Vehicle Circus)
15: 30 Lázeňské námestie – Golden Delicious Band Zlín
19: 30 Hotel Alexandria – Tanečný večer
19: 30 Sokolovna – Beseda pri cimbale

8. mája

08: 30 Kostol svätej Rodiny – Slávnostné svätá omša
15: 00 Lázeňské námestie – Návrat k tradíciám

Pobyty Luhačovice

Ak sa chystáte do kúpeľov Luhačovice čaká vás malebné mestečko, ktoré ocenia najmä pacienti s dýchacími problémami. Na výber sú víkendové a wellness pobyty, kúpeľné pobyty, relaxačné pobyty alebo liečebné pobyty.

Ponuka pobytov v 16 hoteloch

Vložiť komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.