Bardejovské kúpele

Bardejovské kúpele – pobyty

bardejovskeBardejovské kúpele sú vzdialené od mesta Bardejov asi 5km, uprostred lesov na južnom úboči Nízkych Beskýd v blízkosti pohoria Magura.

Čaro prekrásnej príriody určite ocenia všetci návštevníci kúpeľov. Táto oblasť je známa množstvom minerálnych prameňov. Bardejovské kúpele sa môžu pochváliť najstarším kúpeľným parkom na Slovensku.

Medzi najnavštevovanejšie atrakcie kúpeľov, ktoré lákajú nielen klientov, ale aj obyvateľov okolia, patrí moderné Wellness SPA – bazénový a saunový svet s kapacitou 150 návštevníkov a Beauty Studio vybavené najmodernejšími prístrojmi na kozmetické kúry a tvarovanie postavy. Obe atrakcie sa nachádzajú v hoteli Ozón.

Záujemci o pobyt v kúpeľoch majú možnosť výberu na liečebné, ozdravné alebo víkendové pobyty.
Zdravotnícka starostlivosť je zabezpečená vo všetkých kúpeľných hoteloch, kde sú pacienti vyšetrení na zodpovedajúcej odbornej úrovni zdravotníckeho personálu.

V Bardejovských Kúpeľoch je možné liečiť tieto indikácie…

  • Onkologické choroby
  • Choroby obehového ústrojenstva
  • Choroby tráviaceho ústrojenstva
  • Choroby z poruchy látkovej výmeny a žliaz s vnútornou sekréciou
  • Netuberkulózne choroby dýchacích ciest
  • Choroby obličiek a močových ciest
  • Ženské choroby
  • Choroby z povolania

Zdravotnícka starostlivosť je zabezpečená vo všetkých kúpeľných hoteloch, kde sú klienti vyšetrení na zodpovedajúcej odbornej úrovni zdravotníckeho personálu. Celý komplex podávaných liečebných procedúr zabezpečuje Kúpeľný dom, kde je zriadená Balneoterapia s kúpeľnou poliklinikou. Minerálne vody v rámci pitnej kúry sú podávané na Kolonáde v časových intervaloch (ráno – napoludnie – večer).

Patria medzi najstaršie kúpele s najdlhšou tradíciou poskytovania kúpeľných služieb.

K najvýznamnejším osobnostiam, ktoré navštívili Bardejovské Kúpele patrí Mária Lujza, manželka cisára Napoleona, rakúsko – uhorský cisár Jozef II., ruský cár Alexander I. A dokonca aj manželka Františka Jozefa I. – Alžbeta, nazývaná Sisi.

Bardejovské kúpele navštívil aj rakúsko-uhorský cisár Jozef II. (1783), Mária Lujza, neskoršia manželka cisára Napoleona (1809) a poľská kráľovná Mária Kazimiera Sobieska, manželka poľského kráľa Jána III. Sobieského. V novšej histórii v Bardejovských kúpeľoch bol aj bývalý ruský premiér Viktor Černomyrdin.

Zaujímavosti v okolí kúpeľov Bardejov

Neoddeliteľnou súčasťou liečby je diétne stravovanie, klimatické podmienky prostredia, liečebný režim a terénne kúry na ktoré sa využívajú špeciálne upravené trasy, nazývané tiež kyslíková dráha.

Pre návštevníkov Bardejovských kúpeľov určite doporučujeme zdravotno-rehabilitačné chodníky v Bardejovských kúpeľoch, ktoré su označené turistickými značkami.
Taktiež si môžete pozrieť rôzne zaujímavosti v okolí a to hlavne: mestské opevnenie, Grécko-katolícky kostol a skanzen v Bardejove. Ďalej Jásovskú jaskyňu v dĺžke asi 250m a taktiež aj zrúcaninu hradu Zborov, ktorá je vzdialená od kúpeľov asi na 1 hod. cesty po turistickej značke.

Kúpele Bardejov – kúpeľné pobyty

VÍKENDOVÝ POBYT

RELAXAČNÝ POBYT

LETNÁ DOVOLENKA

SENIORSKÝ POBYT

KÚPEĽNÝ LIEČEBNÝ POBYT

REKREAČNÝ POBYT

SKRÁŠĽOVACÍ POBYT PRE ŽENY

KÚPEĽNÝ LIEČEBNÝ POBYT EXTRA

Minerálne vody

Hlavným bohatstvom Bardejovských kúpeľov sú minerálne vody. Svojim zložením patria medzi najvýznamnejšie v Európe. Môžete si niečo o nich prečítať.