Kúpele Jeseník a unikátny balneopark

Priessnitzove liečebné kúpele v Jeseníku sa nachádzajú uprostred nedotknutej prírody Rychlebských hôr a Hrubého Jeseníku v najsevernejšom cípe Olomouckého kraja.
Kúpele Jeseník majú mimoriadne priaznivé klimatické podmienky, pretože sú z troch strán chránené vysokými hrebeňmi hôr, len na východ je údolie otvorené do poľských rovín. Táto poloha zaisťuje veľmi vhodné mikroklíma pre celoročné liečenie predovšetkým dýchacích ciest, problémov krvného obehu a nervovej sústavy.

Balneopark Vincenze Priessnitza

Svetovou raritou kúpeľov je Balneopark Vincenze Priessnitza, špeciálna „vodná záhrada“, v ktorej sa môžete brodiť potôčikmi, vyskúšať Priessnitzove lavičky alebo škótske streky.

Kúpele Jeseník - balneopark

Balneopark je postavený v prírodnom areáli kadiaľ preteká liečivý prameň, je koncipovaný ako chodník s jednotlivými zastaveniami, ktorý začína pri informačnom centre za hlavnou kúpeľnou budovou Priessnitz. Jednotlivé zastávky trasy, vedenej okolo starých prameňov, sú citlivo zabudované vo svahoch.

Nájdete v ňom Priessnitzove prírodné kúpele horných a dolných končatín, Priessnitzové kúpeľ nôh s akupresúrou, Priessnitzové lavičku, streky, sprchu alebo terasy pre odpočinok aj cvičenie. Svojím poňatím nadväzuje na tradičné vodoliečebné metódu Vincenze Priessnitza. Studenou vodou, slnkom, pohybom a úpravou životosprávy si upevníte svoje zdravie.
Oddýchnuť si tu a nabrať nové sily môžu nielen klienti Priessnitzových liečebných kúpeľov, ale aj široká verejnosť.

V Balneoparku Vincenze Priessnitza nájdete:

  • Priessnitzove prírodné kúpele horných a dolných končatín
    Bazénik s výškou hladiny 60 cm pre kúpeľ dolných končatín a dve žulové vane pre kúpeľ horných končatín. V bazéniku pre dolné končatiny sa aplikuje chôdze bocianovým pochodom. Pri kúpeli horných končatín sa ponorí paže do žulových van.
  • Priessnitzova kúpeľ nôh s akupresúrou
    Bazénik s výškou hladiny 20 cm, ktorého dno je zložené z kamienkov rôznej veľkosti. Pri chôdzi po kamienkoch dochádza k masáži plôšok nôh.
  • Priessnitzova lavička
    Jedná sa o kmitanie dolných končatín vo voľnej vode.
  • Priessnitzove streky
    Jedná sa celkom o 4 trysky vždy dve naproti sebe vo výške 75 cm (pre oblasť zadku a dolných končatín) a vo výške 120 cm (pre ramená, chrbát a horné končatiny).
  • Priessnitzova sprcha
    Prírodná sprcha so studenou pramenitou vodou.